Photo by Dmitry Goykolov on Unsplash
Europa

Wishlist: 5 steden binnen Europa

Er even tussen uit en een paar dagen op Citytrip? Deze keer heb ik lijstje samengesteld met 5 leuke steden binnen Europa die ik zelf ook ooit hoop te bezoeken. Van noord tot zuid Europa zodat er voldoende variatie in zit.

Praag

Praag is echt zo’n stad waar ik al jaren heen wil, het komt er alleen nooit van. Ik hoor dan ook van iedereen die naar Praag is geweest dat het echt een aanrader is. De stad heeft een mooi oud centrum, met vele bezienswaardigheden. Met voor mij als hoogte punt de grote astronomische klok op het Oude stadsplein.

Dubrovnik

Om heel eerlijk te zijn had ik tot een paar jaar geleden nog nooit van deze Kroatische stad gehoord. Tot dat ik hoorde dat een groot gedeelte van Game of Thrones hier is opgenomen. Sinds dien ben ik wat meer gaan opzoeken over de stad en ben ik er achter gekomen dat er zo veel meer moois te zien is naast de film locaties. Het enige wat me nu nog tegen houd is dat het best lang vliegen is vanaf Eindhoven Airport.

Tallinn

Wishlist: 5 steden in Europa
Photo by Yifan Liu on Unsplash

Deze stad ligt voor mijn gevoel echt in een nog onontdekt stukje Europa. Wat een voordeel geeft, aangezien het er nog niet super toeristisch is. Omdat het lange tijd bij de Sovjet unie heeft gehoord doet het voor mijn gevoel een beetje Russisch aan.

Liverpool

Londen heb ik al verschillende keren gezien; net als het platteland van Groot-Britannië. Een andere grote Britse stad heb ik nog niet gezien. Wat mij juist zo leuk lijkt is om naar een stad te gaan waar je in eerste instantie niet voor kiest als je een land voor het eerst bezoekt. Liverpool is ook nog eens de geboorteplaats van The Beatles, wat het al helemaal speciaal maakt met zo’n belangrijk stukje geschiedenis.

Kopenhagen

Wishlist: 5 steden in Europa
Photo by Ethan Hu on Unsplash

Kopenagen is een zeer welvarende stad waarin oude en nieuwe gebouwen naast elkaar worden afgewisseld. Van vele die Kopenhagen al bezocht hebben hoor ik dat je de echt sfeer van de stad proeft in Nyhaven. Deze oude haven kenmerkt zich door de vele gekleurde oude huisjes, waar je op een warme dag heerlijk op het terras kunt zitten met uitzicht over de haven. Hiernaast lijkt het mij leuk om de diverse winkels af te struinen naar de mooiste Scandinavisch design.

Dit is voorlopig mijn wishlist voor citytrips binnen Europa. Hoe ziet die van jouw er uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *