Nederland

Wishlist: 3 steden buiten Europa

Ook al heb ik de laatste jaren best wel wat landen en steden van mijn lijstje afgestreept, mijn blijft wishlist als maar groeien met nóg meer steden en landen die ik wil bezoeken. Een groot gedeelte van west-Europa heb ik al gezien, en Oost-Europa komt vast ook wel een keer aan bod. Maar welke steden blijven er voor mij nog over na dat ik ben afgereisd naar; Beijing, Shanghai, Hong Kong, Kyoto en Tokyo? Lees verder voor mijn wishlist voor steden buiten Europa, Anno 2019.

New York

New York, New York. Bij wie staat ‘the city that never sleeps’ nu niet op het lijstje om ooit nog te bezoeken als je dit nog niet hebt gedaan? Als ik denk aan deze stad dan denk ik aan: Central Park, Empire State Building, Times Square en The Brooklyn bridge. Maar ook aan de verschillende wijken waar dit alles te zien is: Manhattan, Soho, East Villiage en Williamsburg. Deze stad staat al jaren in mijn lijstje om ooit te bezoeken, maar tot nu toe heeft het nog nooit zo ver mogen komen dat ik er ook daadwerkelijk ben geweest.

Singapore

Wishlist steden buiten Europa
Photo by Nick Fewings on Unsplash

Bij Singapore denkt men vaak alleen aan de stad zelf, zoals het beroemde Marina bay hotel met op het dak een infinitypool waar vanuit je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Maar naast de hoge wolkenkrabbers heeft het ook diverse stranden, natuurreservaten en botanische tuinen. De bekendste botanische tuin van de stad is natuurlijk het wereldberoemde ‘Garden by the Bay’. Dit wereldberoemde stadspark is aangelegd om meer groen te krijgen in de stad.

Een prima plek om een aantal dagen te verblijven voor een stop-over.

Seoul

Wishlist steden buiten Europa
Bron

Seoul is de hoofdstad van Zuid-Korea en een gigantische metropool waarin modern en traditioneel in elkaar over gaan. Een voor vele nog onbekende stad, omdat het vaak een beetje wordt vergeten. Vaak als men het over Azië heeft wordt er toch vaak als eerste gedacht aan Thailand of Bali. Mijn kennis over deze stad is nog niet heel groot, maar het lijkt me heerlijk om hier een week rond te struinen, de geschiedenis te leren en te eten van de locale cuisine.

Waarschijnlijk komen er op een dag weer andere steden bij of veranderd de lijst volledig als ik er een aantal van mijn lijst heb kunnen strepen. Maar tot het zo ver is blijf ik lekker dromen over New York, Singapore en Seoul.

Welke steden buiten Europa staan er op jouw Wishlist?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *