Europa

Weekendje weg naar Brugge

Wil je er even een weekendje tussenuit, maar niet in eigen land? Kies dan voor een weekendje weg naar Brugge. Bekend aan zijn overvloed aan chocolatiers, het historische oude centrum en de Brugse Zot. Deze mooie stad met oude stadscentrum staat vanaf begin deze eeuw op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het beste van alles? Vanaf het midden van Nederland rijd je er in 2.5 uur naartoe.

Brouwerij de Halve Maan

Weekendje Brugge

Ga je een weekendje naar Brugge en houd je van bier? Dan is een bezoekje aan bierbrouwerij De halve maan een must. De brouwerij is een familiebedrijf dat vanaf 1856 al 6 generaties aan brouwers mee gaat. Hier brouwt men het populaire stadsbier: de Brugse Zot. In 2016 is de brouwerij wereld beroemd geworden doordat het een uniek bierpijplijn heeft van 3 kilometer lang. Hierdoor wordt de brouwerij met de bottelarij verbonden waardoor het bier niet vervoerd hoeft te worden.

Voor de brouwerij zelf is er ieder uur wel een rondleiding. Vergeet niet nadat je de rondleiding hebt gehad om een bezoek te brengen aan het naastgelegen café. Hier krijg je bij inlevering van je ticket een Brugse zot Blond. Rechtstreeks op tap vanuit de brouwerij. Verser dan dit krijg je ze niet.

Openingstijden: 10.00 t/m 18.00 uur, adres: Walplein 26, Brugge, Entreeprijs: €12,- p.p.

Basiliek van het Heilig bloed

Weekendje Brugge

Verscholen in een hoekje van het Burg Plein, naast het stadhuis van Brugge ligt deze bijzondere kerk. De basiliek bestaat uit twee delen: de benedenkapel en de bovenkapel. Beide hebben ze een totaal andere uitstraling. Zo ziet de benedenkapel er somber en eenvoudig uit, terwijl de boven kapel heel kleurrijk is. Overal waar je kijkt zijn tierlantijntjes en muurschilderingen.

Beide delen van de kerk zijn gratis te bezoeken, behalve het Museum van het Heilige bloed. Onder andere bevat dit museum verschillende historische voorwerpen. Met in het bijzonder een stukje stof bewaard in een rijkelijk versierde altaar. Zoals de legende verteld bevat het stukje stof het bloed van Jezus Christus.

Openingstijden: 09.30 t/m 12.30 en 14.00 t/m 17.30 uur, Adres: Burg 13, Brugge, Entreeprijs: €2.50 p.p.

Chocolademuseum: chocostory

Als liefhebber van chocolade is dit een geweldig museum om te bezoeken. De naam verraad het eigenlijk al, want in dit museum kom je alles te weten over de oorsprong van dit heerlijke snoepje. Leuk detail; bij je entree ticket zit een reep chocolade. Geweldig toch?

Openingstijden: 10.00 t/m 17.00 uur, adres: Wijnzakstraat 2, Brugge, Entreeprijs:€9,50 p.p.

Uitzicht over Brugge vanaf het Belfort

Weekendje Brugge

Deze ruim 83 meter hoge toren is het symbool van Brugge. Na het beklimmen van de 366 treden lange trap wordt je beloond met een prachtig uitzicht over het historische centrum van Brugge. Daarbij spelen de 47 klokken een paar keer per week een liedje. Ook huisvest het Belfort een kunstmuseum met daarin werk van Salvador Dali. Een beroemde Spaanse kunstenaar.

Openingstijden: 09.30 t/m 18.00 uur, Adres: Markt 7, Brugge, Entreeprijs Belfort: €12,- p.p. Entreeprijs Museum: €10,- p.p.

Vindt de rust in Brugge aan het Begijnhof

Dit pleintje is ideaal als je tijdens je weekendje in Brugge even de rust wilt opzoeken. In het Begijnhof woonden eeuwenlang vrouwen die graag een beschermd leven wilde leiden, maar hiervoor niet naar het klooster wilde. Hoewel er aan dit pleintje al jaren niemand meer woont, is het er nog steeds heerlijk rustig. Terwijl je over het Begijnhof loopt word je geacht om zachtjes te praten. Grote groepen mogen deze plek dan ook niet bezoeken.

Openingstijden: 06.30 t/m 18.30 uur, Adres: Begijnhof 30, Brugge

Maak een boottochtje door de Brugse grachten

Weekendje Brugge
Photo by Eugeniya Belova on Unsplash

Brugge is niet alleen prachtig als je door de straten loopt, vanaf het water is het net zo mooi. Om de drukte te vermijden is het aan te raden om ’s ochtends vroeg een rondvaart te maken. Je kunt op verschillende plaatsen in het oude centrum opstappen. Heel veel tijd ben je hier niet mee kwijt, hooguit een half uur. Denk er wel aan dat in de winter, van november tot maart geen boten varen.

Openingstijden: 10.00 uur t/m 17.00 uur, Entreeticket: €10,- p.p.

Minnewaterpark

Aan de rand van het historische stadscentrum van Brugge, dicht bij het station, ligt het Minnewaterpark. Een rechthoekige vijver dient als middelpunt van dit romantische stadspark. Volgens de legende blijven jij en je geliefde eeuwig bij elkaar wanneer je over de Minnewaterbrug loopt.

Adres: Minnewater, Brugge

De lekkerste hotspots van Brugge

Genieten van al het lekkere lokale eten is voor mij altijd wel één van de hoogte punten tijdens mijn reis. Lees verder voor mijn aanraders met onder andere veel lekkere Belgische bieren.

Books & Brunch

In deze 2e hands boekwinkel kun je lekker brunchen en daarnaast ook lezen. Heb je een leuk boek gevonden die je graag thuis wilt lezen? Dat is mooi, want een boek kopen kan hier ook. Qua brunchen kom je hier niets te kort. Ze serveren hier met name organisch en vegetarisch eten.

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00 uur t/m 15.00 uur, Adres: Garenmarkt 30, Brugge

Het Cambrinus bierbrasserie en Café

Cambrinus bestaat eigenlijk uit 2 delen. Als eerste de bierbrasserie, waar je kunt genieten van heerlijk bourgondisch eten. Daarnaast is er keuze uit 400 verschillende soorten biertjes voor bij je gerecht. Alleen borrelen kan ook. Een eindje verderop in de straat vind je namelijk het Cambrinus café. Deze heeft een iets kleinere selectie. Al is het wel mogelijk om je favoriete biertje mee naar huis te nemen. Door middel van een speciale hervulbare Cambrinus bierfles neem je een leuke aandenken mee naar huis.

Openingstijden Bierbrasserie: 11.00 t/m 22.00 uur, Adres: Philipstockstraat 19, Brugge Openingstijden Café: 11.01 t/m 23.00 uur, Adres: Philipstockstraat 7, Brugge

The Chocolate Line

Bijzonder aan deze chocolatier is dat men hier chocolade kan snuiven. Dit alles is mogelijk gemaakt door een gemoderniseerde snuifmachine, waarvan het origineel gemaakt is in de 19de eeuw. Het werd door de lancering op een verjaardagsfeestje van de Rolling Stones wereld beroemd. Naast de snuifmachine zijn er ook andere bijzondere producten te verkrijgen, zoals: chocolate pills, chocolate lipstick en chocolate lipbalms. Ga je liever voor een praline of bonbon’s? Dat kan natuurlijk ook.

Heb ik je kunnen overhalen om zelf een weekendje weg te boeken naar Brugge? Klik hier voor meer informatie over andere Europese bestemmingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *