Europa

Wat te doen tijdens je citytrip in Milaan

Milaan staat dan misschien bekend als dé modestad van Europa, maar er is zo veel meer te doen dan dat. Het is de meest moderne stad van Italië en heeft dan ook genoeg straten om te shoppen. Daarnaast zijn er genoeg culturele bezienswaardigheden. En het eten. Wat is er nu niet lekker aan het heerlijke Italiaanse eten. Lees hieronder mijn tips aan bezienswaardigheden voor je citytrip naar Milaan. (Klik hier voor de beste food hotspots in milaan).

Dumo di Milano

Om gelijk met de bekendste toeristische attractie te beginnen: De Duomo di Milano. In 1386 is men begonnen aan de bouw van de Duomo. Pas 6 eeuwen later was de kathedraal helemaal klaar. Op de buitenmuren en torentjes van de kerk staan 3500 beelden van heiligen.

Voor €25,- heb je toegang tot alle bezienswaardigheden in de kathedraal. Heb je dit er niet voor over, dan kun je voor €3,- een toegangskaartje kopen voor alleen de kathedraal zelf.

Shoppen in Galleria Vottorio emanuele II

Photo by Jordan Pulmano on Unsplash

Direct naast de Duomo zit Galleria Vottorio Emanuele II. Deze winkelgalerij is compleet overdekt en werd in 1867 geopend. Hier zijn de winkels te vinden van alle grote designers. Door de mooie bouwstijl is het zeker de moeite waard om doorheen te lopen. Al is het alleen maar om te window-shoppen.

Brera, dé kunstwijk van Milaan

Brera was, dankzij de kunstacademie die hier gevestigd is, de artiesten wijk van Milaan. Door de populariteit van de wijk zijn de kunstenaars die in Brera zaten gevlucht naar de wij Navigli. In Brera hangt nog steeds een bohemien sfeer. Door een wirwar van straten loop je langs de vele restaurants en terrasjes. Ook leuk om te zien: bezoek de vele boetiekjes en kunt- en antiekwinkels.

Het woord Brera is afgeleid van het Duitse woord Braida. Wat verwijst naar de grote open plek waar de wijk op gebouwd is. Dat is nog steeds te zien aan de vele binnentuinen in de wijk zelf.

Castello Sforzesco

wat te doen tijdens je citytrip in Milaan

Castello Sforzesco dateert uit de 14e eeuw. Hoewel het vroeger diende als burcht, dient het nu als huisvesting voor verschillende kunstmusea. Iedere dag na 16.30 uur mag je de musea gratis bezoeken. De vele binnenplaatsen en tuinen zijn gratis te bezichtigen.

Voetbalstadion San Siro

wat te doen tijdens je citytrip in Milaan

Het grootse San Siro is de thuisbasis van topvoetbalclubs Inter Milan en AC Milan. Dit enorme betonnen stadion biedt plaats aan 85.000 toeschouwers. Op het terrein bij het stadion staat ook een museum van beide clubs. Echter is het aan te raden om een ticket te kopen voor het museum en de tour door het stadion. Deze zijn ter plekke te kopen. Houd wel de wedstrijd dagen in de gaten. Hierdoor kunnen de openingstijden iets afwijken. De toegangsprijs voor alleen het museum bedraagt €8,-. Wil je het stadion ook vanbinnen zien, dan kost een ticket €18,-.

Cimitero Monumentale di Milano

Een begraafplaats wordt niet zo vaak gezien als een bezienswaardigheid om gezellig te bezoeken. Daarentegen het indrukwekkende Cimitero Monumentale in Milaan wél een bezoekje waard tijd je citytrip. Het heeft prachtige graftombes en monumenten met grote mooie beelden erop. Hierdoor lijkt het meer op een openluchtmuseum dan een begraafplaats.

Navigli kanalen

wat te doen tijdens je citytrip in Milaan
Photo by Jordan Pulmano on Unsplash

Navigli is mede dankzij het 13e eeuwse kanalenstelsel een van de gezelligste wijken van Milaan. Deze kanalen diende destijds als middel om marmer aan te voeren die gebruikt werd voor de bouw van de Duomo. Het kanalenstelsel raakten in verval nadat de Duomo klaar was. In 2008 is de wijk flink opgeknapt en heeft het door de vele eetgelegenheden een gezellige uitstraling gekregen. Sindsdien heeft Navigli ook de functie als artiestenwijk overgenomen van Brera. Waardoor ook een deel van de kunstgalerijen, boetiekjes en antiekzaken zijn meeverhuisd.

Heb jij al ooit een citytrip gemaakt naar Milaan? Wat zijn jouw top bezienswaardigheden in deze moderne Italiaanse stad? Klik hier voor meer informatie over andere Europese bestemmingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *