Azië,  Japan

Wat te doen in Matsumoto

In een van Japans mooiste natuurgebieden, de Japanse Alpen, ligt Matsumoto. Omringd door de mooie bergen is het niet moeilijk om hier tot rust te komen. Spendeer bijvoorbeeld een dagje buiten de stad en wandel door het prachtige berggebied. Om vervolgens tot rust te komen in een van de vele Onsen. Ook in Matsumoto zelf is genoeg te zien. Met als hoogtepunt natuurlijk het best bewaarde kasteel van Japan: Matsumoto Castle.

Matsumoto kasteel

Wat te doen in Matsumoto

Als je in Matsumoto tijd hebt om maar één ding te bezoeken, dan raad ik je aan om te gaan voor Matsumoto Castle. Het kasteel is ieder seizoen van het jaar prachtig om naar te kijken. In de lente wordt het een aantal weken omringd door kersenbloesem, wat een fotogeniek plaatje oplevert. Maar tijdens de herfst ziet het kasteel er ook extra mooi uit, doordat het omringd word door mooie herfstbladeren. Matsumoto castle is volledig gemaakt uit hout en dateert uit 1595. Daarbij is het kasteel het best bewaarde originele houten bouwwerk in Japan.

Bij de entree krijg je een plastic tasje om je schoenen in te doen. Voor het betreden van het kasteel moet je namelijk je schoenen uit doen. Dit is nodig zodat de houten vloeren van het kasteel niet slijten. Matsumoto castle heeft 6 verdiepingen die te betreden zijn via smalle en zeer steile trappen. Laat je bij aankomst op de hoogste verdieping verrassen door het mooie uitzicht. Op een heldere dag zijn ook de bergen rondom Matsumoto te bewonderen.

Adres: 4-1 Marunouchi, Matsumoto. openingstijden: 8.30 tot 14.30 uur. toegangsprijs: ¥‎600 p.p.

Nakamachi

Een paar straten van Matusumoto castle vindt je nakamachi-dori. Dit schattige wijkje staat vol met oude koopmanshuizen die door de jaren heen goed bewaard zijn gebleven. Vele zijn door de jaren heen opgeknapt en omgetoverd tot cafés, kunstgalerijen en ambachtelijke winkeltjes.

Nawate-dori

Wat te doen in Matsumoto
Photo by Daniel Tseng on Unsplash

Ook in de buurt van Matsumoto castle zit Nawate-dori. Een leuke traditionele straat langs de rivier. Verschillende handelaren verkopen hier lokaal gemaakte producten. Opvallend is dat veel souvenirs een kikkerthema hebben. Dit komt doordat er vroeger veel kikkers in de naastgelegen rivier zaten. Doordat het water vervuild raakte, zijn de kikkers verdwenen. De inwoners van deze straat hebben zich toen voorgenomen om het water weer schoon te maken in de hoop dat de kikkers terug zouden komen. Midden in Nawate-dore staat zelfs een tempel die gewijd is aan hun geliefde kikkers. Helaas zijn ze tot op heden nog niet terug gekomen.

Matsumoto Timepiece museum

Zo als de naam misschien al vermoed, kun je in dit museum diverse klokken bewonderen. Het museum is niet heel groot. Desondanks zijn de 3 verdiepingen gevuld met 300 klokken. Zo vindt je hier de grootste slingerklok die in Japan te vinden is.

Adres: 1 Chome-21-15 Central, Matsumoto, openingstijden: 09.00 tot 17.00 uur, toegangsprijs ¥‎300 p.p.

Dit waren de hoogtepunten van Matsumoto. Al met al een prima stadje om een dagje te bezoeken. Perfect als je op doorreis bent of om de Japanse Alpen gezien te hebben.

Klik hier voor meer artikelen over Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *