Books

Wanderlust readings: Wild by Cheryl Strayed

Aan dit boek, ‘Wild’ van Cheryl Strayed, was ik al maanden geleden begonnen. Hoewel ik tijdens mijn strandvakantie in Rhodos tijd genoeg had om te lezen, kwam ik er thuis niet aan toe om dit boek uit te lezen. Waardoor ie maandenlang op mijn nachtkastje bleef liggen. Maar afgelopen week was het dan eindelijk zo ver. Want eenmaal weer begonnen aan dit boek kon ik niet meer stoppen met lezen. Ik vertel je dan ook graag wat ik van dit boek vond.

Over een zoektocht naar jezelf

Tijdens het dieptepunt in haar leven gaat Cheryl Strayed de grootste uitdaging in haar leven aan. Ze gaat de PCT (Pacific Crest Trail) lopen. Wat een 1700 km lange slopende tocht lang de westkust van Amerika blijkt te zijn. Meteen aan het begin van het boek blijkt dat Cheryl hier totaal géén ervaring in heeft. Integendeel zelfs, beginnen aan de toch zou voor haar een manier worden om haar leven weer op de rit te krijgen. Wat aan het begin van het boek één grote puinhoop blijkt te zijn. Terwijl ze de PCT loopt komt ze onderweg allerlei obstakels tegen. Zo is haar backpack aan het begin van haar reis veel te zwaar, door alle onnodige spullen die ze voor de zekerheid bij heeft. Maar ook onverwachte weersveranderingen spelen een rol.

Wild Cheryl Strayed
Bridge of gods
Photo by Eric Muhr on Unsplash

Wat ik zo leuk vond aan dit boek is dat er tijdens haar tocht continue flashbacks zijn over haar verleden. Alle grote gebeurtenissen en fouten die ze gemaakt heeft en die haar uiteindelijk er toe hebben gezet om de PCT te lopen. De omschrijvingen van diverse landschappen waar Cheryl Strayed doorheen liep waren heel gedetailleerd. Wat ik heel passend vond voor het verhaal. De geografische details die in het boek werden genoemd maakt het boek voor mij speciaal. Iets waaruit blijkt dat de route echt bestaat. Dit alles maakt het een heerlijk boek om bij weg te dromen. Voor dat beetje wanderlust gevoel.

Je koopt Wild bij bol.com voor €9,99 in het Engels. Liever de Nederlandse vertaling? Deze is ook te koop bij bol.com voor €11,-. Mocht je helemaal niet van lezen houden, dan kun je het natuurlijk ook gewoon bij de boekverfilming, €12,99 houden.

Heb je ‘Wild’ van Cheryl Strayed al eens gelezen? Wat vond je er van? Klik hier voor meer ‘Wanderlust Readings’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *