Books

Wanderlust readings: Under the Tuscan sun by Frances Mayes

Voor ‘Wanderlust readings’ lees ik iedere maand een ander boek met natuurlijk reizen als thema. Je zult hier hele nieuwe bestseller voorbij zien komen, maar ook de wat minder bekende verhalen.

under the tuscan sun

Under the Tuscan Sun

Dit boek is voor iedereen die zich stiekem afvraagt hoe het is om op het platteland in Italië te wonen. Want verhuizen van een drukke stad naar het platte land in Toscane klinkt waarschijnlijk voor vele als een droom die uit komt. En hoewel het voor de meeste van ons bij een droom blijft, is het leuk om een succesverhaal te lezen. Want wat is er leuker dan horen over de avonturen van iemand die van haar dromen werkelijkheid heeft gemaakt.

Under the Tuscan sun‘ verteld het verhaal van Frances Mayes, die samen met haar man Ed een mooi oud landhuis heeft gekocht in de buurt van het Italiaanse dorpje: Cortona.

Under the Tuscan Sun
Italian food

Bij aankoop blijkt dat er ontzettend veel moet gebeuren om het landhuis weer volledig bewoonbaar te maken. Door de jaren heen wordt alles onder handen genomen. De Frances verteld uitvoerig over de vele werkzaamheden die ze verrichten. Van het vervangen van oude, verrotte houten balken in de woonkamer, tot het weer vruchtbaar maken van het vervallen landgoed er omheen.

Terwijl in het verhaal de jaren verstrijken en het huis beetje bij beetje af komt, merk je dat Frances en haar man Ed steeds meer van de Italiaanse cultuur gaan houden. Met daarbij de vele uitgebreide maaltijden en siesta’s.

Wat mij het meeste voldoening gaf bij het lezen van het boek is hoe het hele proces zo liefdevol is geschreven. Alle onderwerpen komen uitgebreid aanbod. Van de ontelbare Italiaanse recepten, de vele planten en bomen die er groeien en als laatste de bewondering voor het Toscaanse leven. Een aanrader voor iedereen die houd van het mooie Italië.

Klik hier voor meer ‘Wanderlust Readings’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *