reistips

Tips voor een lange vlucht

Deze blogpost had ik eigenlijk een week voor de lockdown geschreven. Waardoor reizen voor een lange tijd onmogelijk was. Nu het vliegverkeer weer langzaam opgang komt leek mij het een goed idee om wat tips voor een (lange) vlucht met jullie te delen. Ze zijn namelijk ook prima toe te passen op vluchten binnen Europa.

Je bent je volgende reis al volop aan het plannen naar een zonnige bestemming aan de andere kant van de wereld. Alleen die vervelende, lange vlucht. Zucht. Gelukkig zijn er altijd wel een aantal dingen die je kunt doen wanneer je 12 uur lang in dezelfde stoel moet zitten. Lees verder voor de beste tips om een lange vlucht te overleven.

Draag comfortabele kleding

Als je net als ik geen fortuin wil/kan betalen voor business class dan kan een 12 uur durende vlucht behoorlijk lang zijn. Wat daarbij niet helpt is om met een glam-look het vliegtuig in te stappen. Kies in plaats daarvan voor een comfortabele outfit. Denk hierbij aan: een sport bh, je favoriete (spijker) broek, of nog beter; een legging. Omdat veel reizigers het vaak koud vinden in het vliegtuig is het handig om verschillende laagjes kleding te dragen. Zo hoef je bij aankomst op een warme bestemming niet in je dikke fleece trui rond te lopen.

Neem je eigen snacks mee

tips lange vlucht
Photo by Yulia Khlebnikova on Unsplash

Ben je toch al niet zo verzot op vliegtuig eten, of heb je speciale dieetwensen? Dan is het geen verkeerd idee om zelf je eten mee te nemen. Of op zijn minst een aantal snacks voor tussen de maaltijden door. Dit is zeker een van mijn favoriete tips voor een lange vlucht, want met een lege maag duurt het wel héél lang.

Een fijn nekkussentje

Dit is iets waar ik bij mijn eerste lange vlucht niet bij stil heb gestaan. Nu eenmaal zelf een exemplaar mijn bezit heb kan ik niet meer zonder. Ook na je lange vlucht komt het op plaats van bestemming van pas. Bij een 3 uur durende busrit bijvoorbeeld.

Eigenlijk is een volwaardig nekkussen het fijnst, maar wil je graag compact reizen dan is de opblaasbare variant ook een goede uitkomst. Een nekkussen geeft mij meer rust en zorgt er voor dat ik op zijn minst nog een beetje slaap. Al is het maar voor 2 uurtjes.

reserveer een fijne stoel

Heb je net zoals mij moeite om in slaap te vallen in het vliegtuig? Boek dan een stoel aan het gangpad, zodat je niet iedere keer hoeft op te staan voor je medepassagiers. Heb je juist een zwakke blaas? Neem dan vooral wél een stoel aan het gangpad zodat je op ieder moment naar de wc kan. Wil je extra beenruimte, dan is een stoel bij de nooduitgang een ideale plaats voor jou. Neem voor dat je je stoelen reserveert eens een kijkje op Seatguru. Dit is een site die van iedere airline en type vliegtuig de best beoordeelde plaatsen laat zien.

Drink veel water

tips voor een lange vlucht
Photo by HONG FENG on Unsplash

Door de droge lucht in het vliegtuig kan het lichaam nog sneller uitdrogen dan normaal. Veel water drinken is daarom een must. Vermijd daarom ook vooral caffeine en alcohol. Pro tip: haal op het vliegveld na de douane een grote fles water om extra gehydrateerd te blijven.

Kies een goede airline

Reizen met een goede airline hoeft geen fortuin te kosten. Voor een paar honderd euro meer in totaal kun je al een goede deal scoren. Je hebt dan vaak meer been ruimte, fijnere stoelen en betere service. Tip; op Momondo vind je een overzicht van alle vluchten naar je volgende reisbestemming. Per vlucht kun je aan de ratings zien wat voorgaande reizigers van de vlucht vinden.

Zorg voor voldoende entertainment

tip voor een lange vlucht
Photo by Steve Halama on Unsplash

Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt is er voldoende entertainment aan boord. Maar als je met een ‘low cost airline’ vliegt dan heb je dit vaak niet. Wat in ieder geval altijd handig is om mee te nemen zijn onder andere: een boek, tijdschriften en je vooraf gedownloade Netflix films en series op je tablet of telefoon.

Wat zijn jouw tips voor een lange vlucht? Klik hier voor nog meer reistips om jouw volgende vakantie zo makkelijk mogelijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *