parken in Tokyo
Azië,  Japan

Japan: de mooiste parken in Tokyo

In mijn eerste blogpost schreef ik al over het eindelijk maken van die droom reis. De titel verraad het misschien al, want dit is namelijk Japan. Ik wil jullie dan ook graag vertellen over deze reis en de mooie plaatsen die we in deze korte tijd hebben gezien. Deze keer keer gaan we het hebben over de mooiste parken die in Tokyo te vinden zijn.

Ueno Park

Eigenlijk stond het helemaal niet in onze planning om Ueno Park te bezoeken, maar hebben wij het per toeval ontdekt. Toen we onze Shikanzen naar Matsumoto miste en 2 uur moesten wachten op de volgende trein hadden wij onze backpacks in een kluisje op het station gedropt en zijn de buurt van Ueno Station gaan verkennen. Bij het verlaten van het station stuitte we direct op Ueno Park. In Hier zijn verschillende bezienswaardigheden gevestigd, waaronder Tokyo Zoo, en een aantal van Tokyo’s voornaamste musea, namelijk: Tokyo National Museum, Tokyo Metropolitan Art Museum en het National Museum of Nature and Science. Zelfs als je niet van musea houd blijft er nog genoeg over om te doen. Naast de mooie lanschappen en vijvers die je kunt zien in het park, zijn er een aantal prachtige tempels gevestigd. 

Shinjuku gyoen national garden

Shinjuky Gyoen is een van Tokyo’s grootste parken waar je tijdens het jaarlijkse kersenbloesemfesival ofwel Hanami, kunt genieten van de honderden bomen die in een hele korte tijd in bloei staan. Wandel tijdens een zonnige dag door de mooie Engelse en Franse aangelegde tuinen en bewonder het mooie Japanse theehuis. 

Yoyogi park

Hoe dieper je Yoyogi park in loopt hoe meer je de drukte van Tokyo even acht je laat. Een ware oase van rust. Eigenlijk is Yoyogi park in 2 helften te verdelen; het natuur gedeelte beslaat het grootste gedeelte van het park. In dit deel loop je via de diverse lange wandelpaden door een bosachtig gebied en vergeet je even dat je in een metropool bent.

Het park heeft een ideale ligging omdat het tussen Shinjuku en Harajuku in ligt. Daardoor is het met het openbaar vervoer makkelijk te bereiken en is het prima te combineren naast een bezoekje aan beide wijken.

In het andere deel van Yoyogi Park is Meiji Shrine. De tempel is gebouwd in 1920 ter nagedachtenis aan de keizer Meiji. Deze keizer was Japans eerste moderne keizer en heeft gezorgd voor dat Japan een snel groeiend en industrieel land is geworden.

parken in Tokyo

De Torri’s (poorten) geven in Yoyogi Park het begin van het heiligdom van de tempel aan. Nét buiten het tempelcomplex zelf staan houten vaten met daarin sake en wijn. De vaten zijn voor de helft geschonken door Sake brouwers uit Japan, en het andere deel komen van Chateaus uit Frankrijk. Keizer Meiji was namelijk een groot liefhebber van wijn.

De oostelijke tuinen van het keizerlijk paleis

Het keizerlijk paleis en het gebied er om heen is tijdens de tweede wereldoorlog compleet verwoest, maar is daarna weer compleet in eer hersteld. De tuinen rondom het paleis en het paleis zelf zijn niet geopend voor publiek. Wel kun je er naast gelegen oostelijke tuinen bezoeken.

parken in Tokyo

De entree voor dit park is gratis. Vreemd genoeg krijg je bij binnenkomst wél een plastic bezoekers kaartje, die je bij het verlaten van het park weer moet inleveren. Het park is zo groot dat je hier gemakkelijk een middag kunt ronddwalen in de vele Japanse tuinen die het park te bieden heeft.

Nog steeds geïnteresseerd in Japan? Binnenkort kun je een nieuwe blogpost verwachten waarin ik je vertel over de verschillende wijken die we bezocht hebben Tokyo.

Edit: Klik hier voor meer artikelen over Japan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *