Azië,  Japan

Japan: dagtrip naar Hakone

In mijn eerder blogposts over japan, hier en hier, vertelde ik al over leuke bezienswaardigheden en wijken in Tokyo. Deze keer wil ik je graag meer vertellen over een leuk stadje dat aan de voet ligt van Mt Fuji. En daarom dan ook perfect te doen is als dagtrip vanuit Tokyo. Hakone is trouwens niet alleen een plaats. Het verwijst ook naar het nationaal park waarin Mt. Fuji lig: Fuji Hakone Izu National Park.

Hoe geraak je er?

Er zijn verschillende manieren om naar Hakone af te reizen. De makkelijkste manier is om vanaf Shinjuku station de Romancecar te boeken. Deze luxe trein neemt je voor ¥ 2080 p.p. in 90 minuten rechtstreeks naar Hakone-Yumoto station; het belangrijkste station dat in het nationaal park ligt. Tickets kunnen direct worden gekocht aan de balie voor dezelfde dag. Al is het wel aan te raden om tijdens het hoogseizoen van te voren te boeken.

Mocht je de Romancecar te duur vinden dan kun je er ook voor kiezen om de normale trein te nemen voor ongeveer ¥ 1190 p.p. Deze rit duurt minstens 2 uur met een overstap op Odawara station.

Als je in het bezit ben van een JR Pass (aanrader) dan is het een mogelijkheid om met de Shinkansen ook weer via Odawara station naar Hakone-Yumoto station te reizen. Losse tickets kopen voor de Shinkansen kan ook, maar zijn vrij prijzig.

Wil je meer de tijd nemen om het nationaal park te verkennen? Dan is het een aanrader om de Hakone-freepass aan te schaffen. Voor een tweedaagse pas betaal je ¥ 5.140 p.p. en kun je onbeperkt reizen met verschillende vervoersmiddelen in en rondom Hakone. Dit is inclusief de treinreis van Shinjuku naar Hakone. voor ¥ 500 extra kun je deze freepass 3 dagen gebruiken.

Owakudani en Lake Ashi

Dagtrip naar Hakone

Neem vanaf Hakone-Yumoto station de lokale trein naar Gora station om vanuit daar verder te gaan met de kabelbaan, ¥ 1330 p.p. Eigenlijk hoef je bij ieder overstappunt niet echt te zoeken waar je naar toe moet, ook als alles alleen in het Japans wordt aangegeven. Overal staat namelijk personeel om toeristen in goed banen te leiden. Je word als het waren van de ene naar de andere rij geloosd zonder dat je daar echt bij stil hoeft te staan. Alles gaat gestructureerd zoals we dat van Japan gewend zijn.

Vanaf de kabelbaan heb je bij een niet té bewolkte dag een mooi uitzicht van mt Fuji die je in de verte kunt bewonderen. De kabelbaan is ongeveer 4 kilometer lang, met als eindpunt Lake Ashi. De rit gaat over de bergen en verander op een gegeven moment plotseling in een vulkanische vallei. Er is tijdens de kabelbaan rit een punt waar je kunt uitstappen bij Owakudani. Ook wel: Great boiling valley genoemd. Omdat het een vulkanisch gebied is ruikt het er sterk naar zwavel. Toeristen komen hier vooral naar toe om een zwart ei te eten. Door het ei te koken in één van de warmwaterbronnen wordt het ei door de zwavel zwart van kleur.

Lake Ashi
Dagtrip naar Hakone

Vanaf Owakudani is het na deze stop tijd om verder te gaan naar het Ashimeer. Dit is een van de bekendste trekpleisters van het Fuji Hakone Izu National Park. Het staat vooral om de beroemde Hakone shrine met de grote Tori die in het water staat. Met de grote rondvaart boten (lees: piratenschepen) vaar je over het meer naar het bergdorpje Hakone. Dit is een schattig klein dorpje dat bekend staat om zijn Onsen. Dit zijn baden gevuld met water uit de natuurlijke bronnen teruggebracht naar een heerlijke temperatuur. Een aanrader is om deze plaats te bezoeken in de herfst omdat de omgeving dan mooi gekleurd is met prachtige herfstbladeren.

Hakone Shrine
Dagtrip naar Hakone

Vanaf het haventje is het een wandeling van ongeveer 30 min naar de tempel. Zoals altijd wordt de het begin van de tempel gekenmerkt met een tori. Wat het begin van het heiligdom aan geeft. loop via de oude stenen trap, dat tussen de naaldbomen ligt, naar boven. Hier kom je aan bij de mooie tempel die omringd wordt door een bos. De Hakone Shrine is vooral bekend door de gigantische tori die in het water staat. Loop vanaf de tempel in een rechte lijn naar beneden om uit te komen op de Hakone tori. Dit is waarschijnlijk één van de meeste gefotografeerde tori’s die er zijn. Het is dan ook een prachtige locatie.

Dagtrip naar Hakone

Hierna is het al weer tijd om terug te keren naar Tokyo. Neem vanaf Hakone de bus naar Odawara, om vanuit daar weer met de trein terug te keren naar Tokyo. Of ga met de bus naar Hakone Yumoto station als je hebt gekozen voor een retourtje met de ‘Romancecar’.

Ben jij ook van plan om een reis door Japan te maken?

Klik hier voor meer artikelen over Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *