Events

Game of Thrones; The moving exhibition

Een tijdje geleden ben ik samen met mijn vriend naar dé Game of Thrones tentoonstelling geweest. Deze tentoonstelling staat ongeveer iedere 3 maanden ergens anders. Wij zijn hier geweest op het moment dat deze in Oberhausen bij winkelcentrum Centro te bezichtigen was. Vanaf 11 april is ‘Game of Thrones; The moving exhibiton’ the bezichtingen in Belfast, Noord-Ierland.

 Entree

Om de tentoonstelling te kunnen bezoeken is aan te raden om van te voren al de kaarten online te kopen. Je kunt zelf de dag en het tijdstip bepalen. Vanaf aanvang van je gekozen tijdstip heb je een half uur speling om naar binnen te gaan. Aangezien het druk kan zijn en er een grote kans is dat je, zeker in het weekend, een half uur in de rij staat raad ik je aan om ongeveer 1,5 uit te trekken om alles op een rustig tempo te zien.
Bij binnenkomst in de daarvoor tijdelijk opgezette ruime op de Promenade bij het winkelcentrum is er eerst nog een wachtrij, waar je tijdens het wachten door middel van een greenscreen op de foto gaat met een draak. Om te beginnen krijgen we bij binnenkomst van de ‘echte’ expositieruimte  een trailer te zien van een aantal minuten waar in alle, tot nu toe levende, personages worden getoond van seizoen 1 t/m 6. Na deze korte trailer is het dan eindelijk tijd om zelf rond te lopen en te ervaren.

De expositie

Het leukste aan deze expositie vond ik nog wel dat je als bezoeker zelf de kans krijgt om alles op je eigen tempo te zien. Zo zijn er langs de route verschillende foto momenten waar je met props verschillende beroemde scene’s uit de serie na kan doen. Aan elke familie is aandacht besteed, zij het voor de ene familie wat meer als voor de ander. Zelf vond ik het goed dat er per personage gekozen was voor de meest iconische kostuums. Ik geloof dat elk aanwezig kostuum wel werd gebruikt in de meest belangrijkste scene’s die om die reden makkelijk te herkennen waren. 
Het enige nadeel van de hele tentoonstelling vond ik nog wel dat er vrij weinig te zien was voor wat je betaald voor 1 kaart. De ticketprijs is €22,50 per persoon voor een normale ticket, en dan kun je alleen nog ‘gewoon’ door de ruimte heen lopen. Echte fans betaalde iets meer, maar konden dan wel de wachtrij overslaan en hadden de optie om gebruik te maken van de audio guide tour. Dat laatste hebben wij zelf niet gedaan. Had dat ook niet het gevoel dat ik zonder de audio guide echt iets miste, mede dankzij het feit dat er met bordjes langs de route al voldoende uitleg werd gegeven over de kostuums en de bijbehorende wapens, en in welk seizoen het van belang was. 

Uiteraard was er aan het einde van de expo een merchandise store vol met leuke goodies. Pro tip: In plaats van €12 te betalen voor een professionele foto op ‘de’ Throne kun je ook helemaal tot het einde doorlopen waar je alsnog zelf een foto kan maken met een exact dezelfde replica.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *