Nederland

De wonderlijke wereld van de Efteling

In mijn eerste artikel in deze serie vertelde ik je over mijn missie om meer te doen in de mooie omgeving waarin ik woon. Deze keer wil ik je dan ook graag vertellen over de Efteling.

Al ik één pretpark mag noemen wat mij meteen een nostalgisch gevoel geeft, dan is het wel de Efteling. Jaren gingen wij als gezin ieder jaar naar dit mooie pretpark. Als kind ging je met je ouders er vooral heen voor het sprookjesbos. En na minstens een hele ochtend daar te hebben doorgebracht, was het tijd voor de ander attracties. Denk: de Fata Morgana, Droomvlucht, de rondvaartboten en het land van Laaf. Na maten je ouder werd en in steeds meer achtbanen mocht werd, bij mij in ieder geval, het Sprookjesbos een beetje vergeten.

Het nieuwe sprookjes kasteel

Na er een aantal jaren niet meer te zijn geweest, was het vorig weekend dan eindelijk weer het moment daar om naar de Efteling te gaan. En wat was het mooi weer! Heerlijk nazomers weer met een strakblauwe hemel en ’s middags 24 graden. In die drie jaar tijd is er toch het een en ander veranderd. Met als belangrijkste verandering de komst van een nieuwe attractie; Symbolica. Wat een darkride blijkt te zijn voor iedere leeftijd. Net voordat je aan het ritje begint kun je uit de 3 verschillende routes kiezen: de Muziektour, de Heldentour en de Schattentour. Aan de hand van welke tour je kiest ‘zweeft’ het karretje door de attractie heen.

Ik vond deze attractie echt een geweldige ervaring. Symbolica is echt zo’n attractie dat wanneer je er 10 keer in bent geweest je nog niet alles hebt gezien. Mede door de vele routes die je ook tussendoor kunt kiezen en de vele details in elke kamer. Een echte aanrader. En zoals we van de Efteling gewend zijn ziet de attractie er aan de buitenkant mooi uit. Het past dan ook bij de Anton Pieck stijl dat de rest van het park ook heeft. Als je vanuit de ingang van het park over de promenade helemaal naar achter door blijft lopen kom je vanzelf uit op een prachtig mooi sprookjeskasteel.

Keuzestress en nostalgie

Dagje uit Efteling
De Baron 1898

Wat me verder op viel was hoeveel verschillende soorten eettentjes er tegenwoordig zijn. Vroeger wilde je er nooit eten omdat het er duur was met weinig keus. Nu is er zoveel keus dat ik niet weet wat ik moet kiezen. En dat, zeker voor in een pretpark, tegen een goede prijs. Een groot pluspunt dus.

Naast de nieuwe attractie zijn we ook wat oude attracties af gegaan. Die net zoals vanouds nog steeds even leuk waren. Een top dagje dus met het lekkere weer.

Tip: Download voordat je gaat de Efteling app. In deze app heb je een handige (gratis) digitale plattegrond van het park, waarop je per attractie kan zien wat de wachttijden op dat moment zijn. Ook kan je via deze app voor de Python een fastpass kaartje reserveren zodat je nooit lang in de rij hoeft te staat.

Wat is jouw favoriete attractie in de Efteling?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *