reistips

De 7 grootste irritaties tijdens het vliegen

Ik heb een haat/liefdesverhouding met vliegen. Die irritaties tijdens het vliegen horen er eigenlijk wel een beetje bij. Al kan ik er ook enorm van genieten en kom ik tijdens de vlucht helemaal in vakantiestemming. Het is het ideale moment om eindelijk eens aan dat boek te beginnen. Of om gebruik te maken van de grote selectie nieuwe films tijdens je vlucht. Maar laten we eerlijk zijn, zo veel mensen in een kleine ruimte vraagt om problemen. Ik heb mijn grootste irritaties tijdens het vliegen voor je op een rijtje gezet. Je herkend er vast een aantal van.

Extra kosten van budget airlines

Een van mijn grootste reisirritaties bij een citytrip zijn de bijkomende kosten van de vlucht. Begrijp me niet verkeerd, ik houd van zo goedkoop mogelijk reizen. Het nadeel daarvan is dat je echt voor alles bij moet betalen. van een extra toeslag omdat je naast elkaar in het vliegtuig wilt zitten, tot de bijkomende kosten voor de extra rugzak die je mee wilt nemen als handbagage. Ook al past deze gewoon onder je stoel, en heeft verder niemand er last van. En dan als laatste nog het vliegtuig voedsel. mijn tip: zorg dat je van te voren voldoende eet. Want €6,- voor een sandwich (lees: een verlepte boterham met kaas) is het gewoon niet waard. Maar toch, ondanks deze klein irritaties zou ik niet zonder onze geliefde budget airlines kunnen.

Keuzestress bij het inpakken

irritaties tijdens het vliegen
Photo by Brandless on Unsplash

Oké, deze is misschien niet tijdens het vliegen, maar levert genoeg irritatie op dat ik het toch even wilde vermelden. Vooral van toepassing wanneer je alleen handbagage mee mag nemen, is keuze stress. Want wat proppen we er allemaal in? De week voor dat het eindelijk zo ver is ben ik in mijn hoofd al druk bezig met welke outfits er mee gaan. Ook bij het inpakken is er nog twijfel. Want wat voor weer wordt het op plaats van bestemming? Maar uiteindelijk na vele overwegingen lukt het me toch weer om een aantal leuke outfits mee te nemen. En mocht je echt iets vergeten, dan heb je meteen een goed excuus om te shoppen.

Een overvolle handbagage vak

irritaties tijdens het vliegen
Photo by Chris Brignola on Unsplash

Je kent het wel; zo’n beetje iedereen die op citytrip gaat heeft waarschijnlijk het welbekende handbagage koffertje. Die natuurlijk heel handig zijn, tot dat je als één van de laatste het vliegtuig instapt en je dat rotding nergens meer kwijt kunt. Mede dankzij passagiers die hun handbagage zo onhandig mogelijk inruimen, zodat die van jouw er niet meer bijpast. Of spullen in het vak leggen die ook makkelijk onder hun stoel passen. Bedankt hé.

Tax-free producten

Iedereen die wel eens heeft gereisd met Ryanair of Transavia kent het wel. Dat moment de de stewardessen een verplicht rondje maken om hun taxfree producten te promoten. Als je pech hebt zelfs twee keer tijdens één vlucht. En je dan vragend aankijken of je echt niet wil. Echt hou op. Niemand is geïnteresseerd in die rommel.

Niet kunnen slapen

irritaties tijdens het vliegen
Photo by Annie Theby on Unsplash

Ik heb er respect voor hoor. Mensen die kunnen slapen in het vliegtuig. Mij lukt het nog niet eens als ik al 24 uur wakker ben. Uitgerust met oordopjes en een reiskussentje probeer ik het iedere keer weer. En ook al heb ik tijdens een 12 uur durende vlucht al 2 films gezien en een boek uit gelezen. Die slaap komt maar niet.

Klappen na de landing

Mijn eerste vraag: waarom? Dit was 10 geleden meer van toepassing, maar het gebeurd nog steeds. Dat doen we toch ook niet als de buschauffeur zijn rit heeft voltooid? Of als we veilig zijn aangekomen met de trein?

Meteen gaan staan na het landen

Zelf al wordt het iedere keer weer omgeroepen. Na het landen heb je weer van die mensen die hier geen gehoor aan geven en direct overeind schieten om als eerste naar buiten te kunnen. Want dan zijn ze toch meer mooi 5 minuten eerder thuis. Of toch niet, als ze daarna weer vooraan bij de bagageband in de weg gaan staan. Wachtend op hun koffer. Dat had dus helemaal geen nut.

Wat zijn jouw grootste irritaties tijdens het vliegen? Klik hier voor nog meer reistips om jouw volgende vakantie zo makkelijk mogelijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *