Japan

5x doen tijdens je citytrip in Osaka

Het moderne Osaka is de tweede grootste stad van Tokyo. Door de grote internationale luchthaven dichtbij deze havenstad is het voor vele reizigers het ideale start of eindpunt van hun reis. Het staat vooral bekend om de felle neonverlichting in Dotonbori, Osaka castle en lekker street food bij Kuromon Ichiba market. Vergeet hier ook zeker niet de lokale specialiteiten te proeven. Lees hieronder verder voor de leukste dingen om te doen tijdens je citytrip in Osaka.

Billboards spotten bij Dotonbori

Dotonbori Osaka
middag in Osaka

Verreweg de bekendste bezienswaardigheid in Osaka naast ‘Osaka Castle’ is Dotonbori. Deze indrukwekkende straat vol met billboards heeft zijn naam te danken aan Yasui Doton. Het was zijn idee om van een klein riviertje een groot kanaal te maken om meer winkels naar de omgeving te trekken.

Dotonbori
middag in Osaka

Aan de grote billboards rondom de rivier te zien, is dit aardig gelukt. De omgeving staat vooral bekend om zijn bruisende nachtleven. Je kunt hier onder andere veel goede restaurants en theaters vinden. Een van de bekendste highlights is de Ebisu-bashi brug met de welbekende Glico ‘running man’.

Osaka Castle

Osaka castle
middag in Osaka
Photo by Dean Cook on Unsplash

Heb je maar één middag te spenderen in Osaka? Dan is Osaka castle een goede bezienswaardigheid om als eerste naar toe te gaan. Het kasteel met omliggende tuinen zijn de bekendste bezienswaardigheden in de stad. Een wandeling door de kasteeltuin met zijn grachten is stiekem nóg mooier als het kasteel zelf. Het originele kasteel dat is gebouwd in 1583 is door de jaren heen verschillende keren verwoest. Het huidige kasteel is in 1995 weer helemaal opnieuw opgebouwd. Ook hebben ze er voor gezorgd dat deze zoveel mogelijk lijkt op het origineel.

Kuromon Ichiba market

middag in Osaka
Photo by Helga Christina on Unsplash

Kuromon Ichiba market is zowel populair bij toeristen als de locals. Het is de ideale plek om te lunchen en van de diverse lokale specialiteiten te genieten. De markt staat vooral bekend om zijn verse visgerechten. Houd je hier niet zo van dan blijft er van de 150 stalletje nog genoeg over om te zien. Van verschillende verse curry en ramen shops, tot bloemen en zelfs schoenen worden er verkocht! Denk er wel aan dat door de groeiende populariteit het hier in de weekeinden aardig druk kan worden.

De gamewijk van Osaka: Nipponbashi

middag in Osaka

Wat Akihabara is voor Tokyo, dat is Nipponbashi voor Osaka. Deze wijk is een echt shopparadijs voor anime en electronica liefhebbers. Met als hoogtepunt: Den Den town. Hoewel de winkels in Den Den town zich volledig richten op de ‘Otaku’ nerd cultuur, is er veel meer te zien dan dat. Want naast de overvolle winkels met anime figuurtjes kun je hier ook goed terecht voor de laatste gadgets.

Takoyaki en Okonomiyaki eten

Sushi en ramen zijn de bekendste gerechten in Japan. Maar op het culinaire gebied heeft Japan nog veel meer te bieden. Vergeet daarom tijdens je citytrip in Osaka de lokale specialiteiten te proeven.

middag in Osaka

Okonimiyaki is een soort Japanse groente pannenkoek met bloem een veel ei. Vaak wordt het gemaakt met kool en vlees of vis. Al zijn er natuurlijk nog veel meer varianten om uit te kiezen. De pannenkoek wordt opgewarmd op een grote bakplaat. In een aantal restaurants mag je ze zelfs helemaal zelf bakken. Als topping voor over de pannenkoek gebruikt men mayonaise, zeewier en speciale Okonomiyakisaus.

middag in Osaka

Een ander typisch gerecht van Osaka zijn de Takoyaki balletjes. Wat een soort van deegballetjes met octupus vulling is. Ze worden gemaakt in een soort van poffertjes pan en zijn ideaal om te eten als street food. Er zijn bij Dotonbori diverse Takoyaki restaurants. Al is het eigenlijk net ze lekker om deze te kopen van een kraampje bij één van de grote bezienswaardigheden.

Al zin om tijdens je reis door Japan een kleine citytrip te maken naar Osaka? Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd in een reis naar dit prachtige land? Klik hier voor meer informatie over Japan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *