Nederland

Boswandeling dicht bij huis

Bij het ontdekken van een nieuwe bestemming denk ik altijd aan verre landen. Voor mijn gevoel is dat meer speciaal, staat het garant voor een nieuwe ervaring en ben je na zo’n verre reis altijd een ervaring rijker.

Hierbij vergeet ik vaak, samen met velen, dat als je eens goed rondkijkt in je eigen omgeving dat er zo veel moois te zien is. Het beste van dit alles; je hoeft je eigen dorp niet ver achter te laten om iets moois van de wereld te zien. Ik neem je mee met een boswandeling dicht bij mijn eigen huis.

De Reuselse bossen

Boswandeling dicht bij huis
Boswandeling dicht bij huis

Laatst ben ik na jaren weer gaan wandelen in het bosrijke natuurgebied 5 minuten buiten mijn dorp. Gewapend met google maps (want zonder kom ik nergens) ben ik het natuurgebied gaan verkennen. Tot mijn verbazing bood dit prachtige natuurgebied mij meer variatie aan mooie landschappen dan ik van te voren had verwacht. Omdat ik op een doordeweekse dag was gegaan ben ik tijdens mijn gehele wandeling van 5 km hélemaal niemand tegen gekomen. Heerlijk die rust!

Na een aantal kilometer te hebben gewandeld kwam ik opeens terecht op een grote rond vlakte. Wat er op het moment voornamelijk groeide waren kleine, lage struikjes die volop in bloei stonden. Waar ik ook keek op de grote ronde heide zag ik de schattige kleine paarse bloemetjes. Het wandelpad liep kronkelend verder over de heide waardoor ik door een mooie bloemenzee liep.

Boswandeling dicht bij huis
Boswandeling dicht bij huis

Het kostte me wat moeite om deze omgeving achter te laten. Het heeft me zeker bijna een half uur gekost voordat ik weer verder liep. Want ik kon voor mijn gevoel wel alles op de foto zetten. Wat een geluk ook dat precies op dat ene moment dat ik besloot na jaren weer een wandeling te maken door het natuurgebied in mijn achtertuin, ik dit wonderschoon kon aanschouwen.

Daarom heb ik besloten om hier een kleine serie van te maken. Ik zal proberen om iedere maand iets anders te delen uit mijn regio om te laten zien wat het allemaal te bieden heeft. Hopelijk steek ik er zelf ook nog wat van op!

Wat voor aanraders heb jij om te doen in je eigen omgeving?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *