Azië,  Japan

Japan: 5 bekende wijken in Tokyo

Tokyo heeft zo veel verschillende wijken dat het onmogelijk is om ze allemaal in één tripje te bezoeken. Daarom hebben wij voor een eerste keer in Tokyo besloten om de wijken uit te kiezen die het bekendst zijn en ons het meest aanspraken. Lees verder voor mijn tips en aanraders van 5 wijken in Tokyo.

Asakusa

Sensoji: Tokyo’s Traditionele wijk

Dit is zo’n wijk die iedereen wel bezocht heeft tijdens hun bezoek aan Tokyo. Het is een prachtige traditionele wijk wat meteen doet denken aan het oude Japan. De belangrijkste bezienswaardigheid van de wijk is Sensoji-temple. Deze eeuwenoude tempel is een van de bekendste hotspots van de stad. Mocht je Tokyo willen bezoeken dan staat deze waarschijnlijk ook op het lijstje.

Vanaf de toegangspoort van de tempel loop je Nakesime dori op. Dit straatje is de verbindingsweg vanaf de poort naar de tempel. In deze straat kun je diverse traditionele handgemaakte souvenirs en en snacks kopen. 
De hele dag door kun je hier vrouwen bewonderen die in het tempelcomplex rondlopen in een traditionele kimono. Een kimono aanschaffen hoeft niet. In de omgeving van de tempel zijn er verschillende plekken waar je er een kunt huren.

Tokyo Skytree

Met zijn 634 meter is de Tokyo Skytree tower het tweede hoogste gebouw ter wereld en het hoogste gebouw van de stad. Ondanks dat de toren dient als een geweldig uitkijkpunt is dit niet zijn belangrijkste functie. Namelijk dat als uitzendmast van een groot aantal tv-zenders in Japan. Voor een kaartje van ¥2060 Japanse yen per persoon kun je naar de eerste twee observatiedecks.

Akihabara: dé tech wijk van Tokyo

Akihabara was precies zoals ik het voorafgaande had verwacht. Overal waar je kijkt zijn hoge gebouwen vol met schreeuwende neonreclame van de nieuwste anime’s en manga’s. Het staat dan ook bekend als dé gamewijk van Tokyo. De wijk zit dan ook vol met arcadehallen, elektronicawinkels en manga en animeshops. Ook kun je in de vele shops je favoriete anime figuurtje bemachtigen. Laat je mee voeren in deze gekte, een ervaar een hele andere kant van Tokyo.

Zelfs al heb je helemaal niets met het genre, is het toch de moeite waard om deze bijzondere wijk te bezoeken.

Harajuku: de alternatieve wijk van Tokyo

Harajuku is een wijk die bekend staat om zijn modebewuste winkels. Het ligt tussen Shibuya en Shinjuku in waardoor het prima bereikbaar is via de Yamanote metro lijn. Het leukste van de wijk is om er gewoon lekker rond te wandelen en de bijzondere kledingstijl te bewonderen die in de wijk te zien is. De Harajuku stijl is geïnspireerd op manga en anime en varieert van heel kleurrijk tot heel duister.

Takeshita street

Tokyo wijken

Takeshita street ookwel Takeshita dori is de bekendste winkelstraat van Harajuku en zit vol met trendy boutiques en restaurants. Zo kun je hier verschillende (eetbare) gadgets kopen om een perfecte instagram foto te maken. Op zondag zijn er veel jongeren te bewonderen die rondlopen in hun zelfgemaakte kostuums.

Shoppen in Shibuya

Tokyo wijken

Wil je graag shoppen in Tokyo voor een goede prijs dan is Shibuya daar de beste wijk voor. De gevels van de winkel zijn helemaal volgebouwd met scheeuwende neonreclame. Alleen dit als is een hele ervaring op zich. Hier vind je ook het drukste kruispunt ter wereld. Het Shibuya kruispunt is de hele dag door een en al drukte. Pas tegen de avond wordt het wat rustiger. Vanaf verschillende eettentjes heb je een mooi uitzicht over dit alles. Zo is er bijvoorbeeld een Starbucks met uitzicht vanaf de 1e verdieping.

Ook staat bij het kruispunt het standbeeld van Hachiko. Dit is ter nagedachtenis aan de gelijknamige hond die nog iedere dag na de dood van zijn baasje zat te wachten voor het station tot die zou terugkeren.

Uitgaan in Shinjuku

Tokyo wijken
Photo by Ramon Kagie on Unsplash

Shinjuku het belangrijkste uitgaansgebied in Tokyo. ’s Avonds en ’s nachts kun je het bruisende uitgaansleven verkennen waar het om bekend staat. Het is daarom ook een prima idee om de avond te beginnen in een van de vele restaurants die Shinjuku rijk is. Breng hierna een bezoekje aan de Golden Gai. Dit is een klein wijkje van een aantal straten waarin je kan kiezen uit maar liefst 200 kroegen. De kroegen gaan ongeveer tussen 9 en 10 uur ’s avonds open, en dus een goede manier om de avond af te sluiten in deze gezellige wijk.

Staat Tokyo ook op jouw bucketlist, of heb je deze geweldige stad al bezocht?

Klik hier voor meer artikelen over Japan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *