reistips

9 x tips voor een Staycation

Een paar maanden geleden had niemand kunnen voorspellen dat we nu met z’n allen thuis zitten. Landen die volledig zijn afgesloten en de vele reizen die zijn geannuleerd. Hoe is het om je vakantie thuis door te brengen als je normaal gesproken in je vrije tijd het liefst op vakantie gaat? Met een staycation natuurlijk. Hierbij 9 tips om dat vakantie gevoel gewoon thuis te ervaren.

Lees boeken over mooie reisverhalen

Photo by Kinga Cichewicz on Unsplash

Wil je graag wegdromen bij een mooi reisverhaal? Op bol.com is een groot aanbod te vinden van boeken met de leukste reisverhalen. Om alvast in de stemming te komen, hier een aantal tips: Eat, pray, love van Elizabeth Gilbert en ‘wild‘ geschreven door Cheryl Strayed.

Maak je balkon of achtertuin gezellig

Garden Staycation
Photo by Wyatt Ryan on Unsplash

Nu de lente echt is doorgebroken en het warm genoeg is om weer lekker buiten te zijn is het extra zuur met de 1.5 meter samenleving. En omdat het nog maar de vraag is of we dit jaar überhaupt nog wel vakantie mogen, is dit het ideale moment om je kale balkon of tuin wat op te fleuren. Koop een leuke tuinset met daarbij een parasol en je bent klaar om lekker van de zon te genieten. Zorg voor wat mooie potten met plantjes en hang wat mooie lampjes op om de boel wat op te fleuren. Jouw tuin of balkon ziet er opeens een stuk aantrekkelijk uit om je staycation te vieren.

Volg leuke reisvloggers

Travelvlogger
Photo by Daniel Lincoln on Unsplash

Op youtube zijn diverse reisvloggers die maar al te graag hun tips en aanraders laten zien van dingen die vooral níet in een reisboekje staan. Mijn favoriete vloggers zijn Kara and Nate, Stephen en Jess van Flying the Nest en Wild we Roam.

Kook nieuwe gerechten

cooking from home - staycation
Photo by Jeff Sheldon on Unsplash

Hoeveel variatie zit er in jouw maaltijden? Zelf merk ik dat het vinden van inspiratie voor nieuwe gerechten vrij moeilijk vind. Want hoewel er genoeg kookboeken in de kast staan, is het heel verleidelijk om terug te vallen op die aantal vertrouwde recepten. Dat is eigenlijk zonde, want met een nieuw receptje krijg ik opeens zo veel meer zin om te koken. Dus neem de tijd om iets leuks op te zoeken. Dat hoeft echt niet lang te duren, en je hebt voor vanavond weer een lekker nieuw gerecht op tafel.

Start een blog

Blogging inspiration
Photo by Anete Lūsiņa on Unsplash

Ja, je leest het goed. Start gewoon een blog. Nu we met z’n alle toch wat meer binnen moeten blijven is dit het ideale moment om de liefde voor jouw grootste hobby met iedereen te delen. Zet je tips en bevindingen bij elkaar en zet er mooie foto’s bij. Voor je het weer staat jouw éérste blogpost al online.

Maak een bucketlist van de reizen die je nog wilt maken

Making a bucketlist - staycation
Photo by Cathryn Lavery on Unsplash

Dingen op je bucketlist afvinken zal dit jaar wat moeilijker gaan. Maar dit is wél het ideale moment om er eentje te maken. Dus neem een pen en papier en schrijf alle steden en landen op die je ooit nog eens wilt bezoeken. Heb je tijdens je staycation meteen iets om naar uit te kijken voor als we weer mogen reizen. En ondertussen is het heerlijk wegdromen bij alle bestemming die je nog gaat zien.

Laat je vakantiefoto’s afdrukken

Travel pictures
Photo by Soragrit Wongsa on Unsplash

Tijdens iedere reis of steden trip maak ik enthousiast foto’s van al het moois wat er te zien is. Om het vervolgens thuis te vergeten tussen alle ander digitale bestanden. Zonde, al zeg ik het zelf. Plan daarom een middagje om al je vakantie foto’s uit te zoeken. Maak er een fotoboek van of laat je mooiste foto’s afdrukken zodat ze een mooi plekje in de woonkamer krijgen. Ook leuk: laat je reisfoto’s vierkant afdrukken, als een instagram foto, en maak er een leuke collage van. Dit kan je heel gemakkelijk laten doen via Hema.nl.

Bingewatch de leukste Netflix series over reizen

Bingewatching on Netflix - staycation
Photo by Roberto Nickson on Unsplash

Op een luie dag kijk ik graag uren naar series op Netflix. Dankzij het grote aanbod kunnen zelfs reisfanaten hun hart ophalen aan de vele docu’s en films waarmee je de hele wereld over reis. Gewoon, terwijl jij lekker op de bank ligt.

Oefen je fotografie kunsten

Photography
Photo by Marco Xu on Unsplash

Heb je een mooie camera met allemaal functies, maar kom je niet verder dan foto’s maken in de automatische stand? Tijd om hier verandering in te brengen. Neem de tijd om je de functies op je camera beter te leren kennen en speel met de verschillende instellingen. Je zult merken dat na een beetje oefenen je zoveel meer creatieve vrijheid hebt als je alles zelf kan bepalen. Wedden dat jij bij je volgende vakantie die autofunctie niet eens nodig hebt?

Dit waren mijn tips om je toch nog een beetje te kunnen vermaken deze zomer. Hoe ziet jouw ultieme staycation er uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *