reistips

6 tips ter voorbereiding van een stedentrip

Een stedentrip is wat mij betreft de beste manier om in een aantal dagen helemaal te ontladen en tot rust te komen. Om al je stress en moetjes achter te laten en helemaal te ontspannen. Maar omdat het vaak maar om een aantal dagen gaat is het handig om zo veel mogelijk van te voren te regelen. Zodat je niet je kostbare tijd hoeft in te leveren aan het uitzoeken van wat je allemaal wilt zien. Met deze 6 tips als voorbereiding word je stedentrip een stuk relaxter. Zo houd je meer tijd over om te genieten.

Bepaal je budget

Een stedentrip is zeker niet de goedkoopste manier van reizen. Je wil in een korte tijd heel veel zien. En daarbij zijn de meeste geschikte steden voor een paar dagen weg toch wel aan de dure kant. Het is daarom slim om van te voren je budget te bepalen. Met daarbij inbegrepen de totale kosten van de reis (het extra shoppen even weggelaten). Dus daarin onder andere de prijs van de vliegtickets, het hotel, de transfer van de luchthaven naar het hotel en het eten.

Als je het echt grondig aan wilt pakken dan is het een idee om je uitgaven tijdens de citytrip bij te houden. Met bijvoorbeeld een notitieboekje. Of als je een laptop bij het door middel van excel.

Het regelen van je vervoer

tips voorbereiding stedentrip
Photo by Adrien Olichon on Unsplash

Na dat je je budget heb bepaald is het tijd om te kijken waar de citytrip naar toe gaat als je dat nog niet hebt bepaald. Al je nog niet echte een stad in gedachte hebt waar je perse naar toe wilt, bedenk dan een aantal punten waar een stad aan moet voldoen. Zo heb je een beetje een houvast voor de dingen die je wilt doen tijdens de citytrip. En een stad zal niet zo snel tegen vallen als je ook daadwerkelijk hetgeen kunt doen wat je eruit wilde halen.

Vergelijk van verschillende airlines de tarieven voor de verschillende steden die je als optie hebt. Let ook op de reistijd en vanaf welke luchthaven je wilt vertrekken. Als je geen zin heb om de verschillende sites af te gaan dan komt Google flights van pas. Dit is een tool van Google die alle tarieven van de airlines laat zien, die naar jouw bestemming vliegen. Zo kun je in één overzicht zien hoeveel retourtje kost, en om hoe laat je vliegt. Selecteer vanaf welke luchthaven je wilt vliegen en wanneer. Als je het ‘waar naar toe’ vakje leeg laat, dan laat Google zien naar welke steden je vanaf de gekozen luchthaven kunt vliegen, en de tarieven.

Location, location, location

Bij het boeken van je stedentrip is je verblijf na je vervoer toch wel het belangrijkste om te regelen. Je kunt het in principe zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Van een bed in een slaapzaal van een hostel tot een 5 sterren hotel. Een hostel zou ik persoonlijk niet zo snel voor kiezen. al is het maar omdat ik graag mijn eigen plekje heb die ik niet met een vreemde wil delen.

Een ideaal hotel of appartement is er voor mij eentje die dicht in de buurt, of in het centrum ligt. Misschien iets duurder, maar je bespaart er een hoop tijd mee. En als je iedere keer met het openbaar vervoer op en neer moet reizen om iets te zien, dan kunnen de kosten toch aardig oplopen.

Pak zo min mogelijk in

Aangezien een citytrip bij mij vaak niet langer duurt dan 4 of 5 dagen neem ik eigenlijk altijd niet meer dan een handbagagekoffer mee. Het is kostenbesparend en je hoeft niet zo veel mee te slepen. Hierdoor ben je wel wat beperkter in je outfits. Houd daarom de week voor dat je vertrekt het weer goed in de gaten en stel aan de hand daarvan een aantal outfits samen. En neem ook echt niet méér mee aan kleding dan dat. Je zult zien dat je na een aantal keer al niet meer beter weet en misschien zelfs ruimte over houd. En die ruimte is natuurlijk fijn om een beetje te kunnen shoppen.

Bekijk van te voren wat je wilt doen

tips voorbereiding stedentrip

Een van de leukste dingen voorafgaand aan een reis vind ik toch wel de voorbereiding. Lekker op verschillende websites zoeken naar de leukste bezienswaardigheden van de stad. En van te voren de leukste hotspots opzoeken zodat je altijd een paar adresjes heb waar je zeker te weten lekker kunt eten.

Plan niet te veel

Vaak zijn we geneigd om in die korte periode dat we in een (nieuwe) stad zijn zo veel mogelijk te doen. Helaas is dan vaak de valkuil dat je dagen zo vol zitten met dingen die ‘moeten’ dat je vergeet om echt te genieten. Kies daarom voor iedere dag maximaal 2 of 3 dingen die je écht wilt zien, afhankelijke van hoeveel tijd je er maximaal wilt spenderen. Ga daar omheen lekker wat shoppen, van het lekkere eten genieten en slenter wat door de leuke wijkjes. Vaak zijn de ongeplande dingen van een citytrip juist de leukste herinneringen voor later.

Hoe vaak maak jij een stedentrip? En wat is jouw favoriete stad in Europa voor een korte break? Klik hier voor nog meer reistips om jouw volgende vakantie zo makkelijk mogelijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *