dingen die je alleen doet op reis
reistips

5 Dingen die je alleen doet op reis

Reizen naar nieuwe bestemmingen is voor mij het leukste wat er is. Het liefst ga ik minimaal 4 keer per jaar op reis. Hoe vaker je reist, hoe meer gewoontes je ontwikkeld die je alleen op reis doet. Zo worden de meest dood normale zaken thuis, op reis ineens weer interessant. Lees verder voor 5 dingen die je alleen doet als je op reis bent.

Minder keuzestress om je outfit

In mijn dagelijks leven denk ik graag na over mijn outfits. Al is het de ene dag wat comfortabeler dan de ander. Maar over het algemeen ben ik graag bezig om leuke outfits te verzinnen.

Tijdens mijn reizen is dat een stuk minder het geval. Hoewel ik voor mijn citytrips van te voren nog wel een beetje nadenk over mijn kledingkeuzes, moet het vooral zo comfortable mogelijk zijn. Overdag resulteert dit vaak een outfit met sneakers, jeans en een t-shirt. Of als het echt te koud is een trui of zelfs een jas. ’s Avonds ga ik dan wel weer voluit met leuke jurkjes, laarsjes en sandaaltjes. Om de middagen weer een beetje te compenseren.

Uren reizen voor een dagtripje

In het dagelijks leven houd ik er in het algemeen niet van om lang onderweg te zijn naar iets. Met de auto 45 minuten rijden van mijn huis naar het centrum van Eindhoven lijkt voor mij al ver. En dan te bedenken dat Nederland helemaal niet groot is. In maximaal 3 uur rijdt je van zuid Nederland naar het noorden van het land.

Op vakantie lijkt het vaak allemaal niet zo veel uit te maken. Ben ik in totaal 4 uur onderweg om dat mooie natuurgebied te bezichtigen? Geen probleem. Kost het me alleen al 1,5 uur enkele reistijd om bij dat bijzondere tempelcomplex te komen? Waarom ook niet. Als ik er zo op terug kijk begrijp ik het eigenlijk wel. Want hoe vaak krijg je nu de kans om al dat bijzonders te aanschouwen?

Teveel foto’s maken

dingen die je alleen doet op reis

Thuis lijkt alles zo gewoon. hoewel ik thuis ongemerkt de meest doodnormale dingen voorbij loop, is dat op reis wel anders. Zo is een oude houten deur opeens prachtig. En ziet dat steegje met witte muren in dat leuke Griekse dorpje er op een zonnige dag bijzonder mooi uit.

Niets geven om je uiterlijk

Thuis heb ik in de ochtend een uitgebreide make-up routine. Van concealer tot blush; je kunt het zo gek niet bedenken of het zit in mijn routine. Bij het inpakken van mijn koffer probeer ik de producten wat uit te dunnen. Zodat alleen het geen wat écht ‘nodig’ is, mee gaat. En zelfs dan, gebruik ik tijdens de reis steeds minder producten. Want wie heeft op reis nu zin om daar veel tijd aan te besteden?

Enthousiast worden van een vliegtuigmaaltijd

Vliegtuigmaaltijden in economyclass staan er over het algemeen niet echt om bekend als lekker of smaakvol. Maar onderweg naar een nieuwe bestemming lijkt het opeens allemaal niet zo veel meer uit te maken. Eten uit verveling is tijdens een 12 uur durende vlucht een van mijn favoriete activiteiten. Want zeg nu zelf, wat is er naast een boek lezen, een film kijken of slapen anders te doen?

Herken jij jezelf in een van bovenstaande dingen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *