Quote of the day 2#

Categorieën Quotes

Deze quote staat mij naar het hart. En neem ik waarschijnlijk iets te letterlijk. Waar de een genoegen neemt met één keer per jaar het onbekende op te zoeken, is mijn doel om dit minstens twee keer per jaar te doen. Opzoek naar het het onbekende.

waar komt het vandaan?

Terwijl ik dit typ op het balkon van mijn hotelkamer met een uitzicht over Rhodos stad probeer ik me te bedenken waar dit voor mij vandaan komt. Niemand in mijn gezin heeft me vroeger namelijk wijs gemaakt dat heel veel reizen blijkbaar goed voor je is. Toen was de jaarlijkse kampeer trip naar zuid Europa voldoende. En dat was toen eigenlijk ook wel prima. Genieten van ander eten en je eigen nergens druk over hoeven maken. Behalve naar welk stadje we misschien zouden gaan, en het avondeten.

Relax, heb geen zorgen, Hakuna Matata

Het zorgenloos leven zoals dat tijdens de vakantie gebeurd is me altijd bijgebleven. Ik raak vaak gestresst. Van van alles en nog wat. Maar met namen over werk. Een baan of beroepsgroep die ik echt leuk vind en waar van te leven valt is voor mij nog geheel onbekend. Mocht ik ooit met fotografie en bloggen gecombineerd een inkomen hebben waar ik van rond kan komen dan prijs ik mezelf een gelukkig mens.

Waarschijnlijk is daar mijn liefde voor vakantie en reizen ontstaan. Het enige moment waar ik echt tot rust komt. Omdat als ik zo ver weg ben van huis toch geen grip en last heb van de zaken die er spelen. Weg van de dagelijkse beslommeringen. En weg van de stress. Door het reizen meer het gevoel hebben dat je jezelf kunt zijn. Omgeven door mensen die je niet kennen kan ook wel eens heel verfrissend zijn. Lekker anoniem.

Twice a year…

Eén keer per jaar op vakantie? Nah, daar haal ik m’n voldoening niet uit. Graag plan ik door het jaar heen 2 of 3 verschillende vakanties. Een langere vakanties, en daarnaast nog wat citytrips. Om dat gevoel nét even langer vast te blijven houden. Dat is voor mij een van de dingen wat geluk inhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *